h Dolar 7,4294 %0.98
h Euro 8,9820 %0.98
h Çeyrek Altın 675,00 %-1,55%
h BIST100 1.471,39 %-1.13
a Akşam Vakti 18:30
Samsun 14°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyonkarahisar
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkâri
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • istanbul
  • izmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kahramanmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
a

Veri Politikamız

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AÇIKLAMA VE GİZLİLİK POLİTİKASI

Bafrahaberler.Com aktarılan kişisel verilerin
korunması konusundaki temel bilgilere aşağıda yer verilmiştir.
Bafrahaberler, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) m.
10’dan doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki
açıklamaları müşterilerimizin ve web-sitemizi ve/veya mobil
uygulamalarımızı kullanan 3. kişilerin dikkatine sunar. Bafrahaberler işbu
Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metnini yürürlükteki
mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme
hakkını saklı tutar.

1) Bafrahaberler’in kişisel verileri toplamasının yasal dayanağı nedir?

Müşterilerimizin kişisel verilerinin kullanılması konusunda çeşitli
kanunlarda düzenlemeler bulunmaktadır. En başta KVKK ile kişisel
verilerin korunması esasları belirlenmiştir. Ayrıca 6563 Sayılı
Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun da kişisel verilerin
korunmasına ilişkin hüküm içermektedir. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu
hükümleri yoluyla da kişisel verilerin korunması için bazı hallerde
cezai yaptırımlar öngörülmüştür.

Diğer yandan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve
Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden doğan yükümlülüklerimizin ifası
amacıyla verilerin toplanması ve kullanılması gerekmektedir.

2)Bafrahaberler kişisel verilerin toplanmasında hangi yöntemleri
kullanıyor?

www.bafrahaberler.com web sitesinden veya mobil uygulamalardan işlem yapan
müşterilerimizin verdikleri veriler, müşterilerimizin rızaları ve
mevzuat hükümleri uyarınca Bafrahaberler tarafından işlenmektedir.

Bafrahaberler’e ait olan www.bafrahaberler.com web sitesi çerez (cookie)
kullanan bir sitedir. Çerez; kullanılmakta olan cihazın internet
tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit
edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir
dosyadır.

www.bafrahaberler.com ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla
ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, işbu Kişisel Verilerin Korunması
Hakkında Açıklama metninde belirlenen amaçlar ve kapsam dışında
kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek,
üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır.

www.bafrahaberler.com çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları
ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri
tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar.
www.bafrahaberler.com size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama
teklifleri sunmak, web sitesinin veya mobil uygulamanın içeriğini size
göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amacıyla; site
üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki kullanım
geçmişinizi izleyebilmektedir.

www.bafrahaberler.com çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi
farklı yöntemlerle veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan
bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü taraflar gibi başka
kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir.

www.bafrahaberler.com mobil uygulamasında oturum çerezleri ve kalıcı
çerezler kullanmaktadır. Oturum kimliği çerezi, tarayıcınızı
kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir
süre kalır. İnternet tarayıcınızın “yardım” dosyasında verilen
talimatları izleyerek veya “www.allaboutcookies.org” veya
www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri
kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri
reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini
reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı kullanmaya devam
edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın tüm işlevlerine
erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

3)İnternet Sitesi Çerezleri Nasıl Kullanılmaktadır?

Bafrahaberler’e ait olan www.bafrahaberler.com web sitesi çerez (cookie)
kullanan bir sitedir. Çerez; kullanılmakta olan cihazın internet
tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit
edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir
dosyadır.

www.bafrahaberler.com çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları
ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri
tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar.

Oturum çerezleri (session cookies) ve kalıcı çerezler (persistent
cookies) olmak üzere sitelerimiz genelinde iki tür çerez kullanmaktayız.
Oturum çerezleri geçici çerezler olup sadece tarayıcınızı kapatıncaya
kadar geçerlidirler. Kalıcı çerezler siz silinceye veya süreleri
doluncaya (bu şekilde çerezlerin cihazında ne kadar kalacağı, çerezlerin
“kullanım ömürlerine” bağlı olacaktır) kadar sabit diskinizde kalırlar.

www.bafrahaberler.com çerezleri; yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web
sitesi/mobil uygulama kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu
kullanım parolanızı kaydeden ve web sitesi/mobil uygulama oturumunuzun
sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla
kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve web sitesi/mobil
uygulamaya daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan
çerezleri içerir.

www.bafrahaberler.com web sitesine nereden bağlandığınız, web sitesi/mobil
uygulama üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi
gibi web sitesini/mobil uygulamayı nasıl kullandığınızın ölçümlenmesi
dahil olmak üzere web sitesini/mobil uygulamayı nasıl kullandığınızı
tespit etmek için kullanır.

www.bafrahaberler.com web sitesi çerezleri ayrıca; arama motorlarını, web
sitesi, mobil uygulamasını ve/veya web sitesinin reklam verdiği internet
sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü
reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak
amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar
sunabilmek için web sitesine/mobil uygulamaya ve web sitesinin reklam
verdiği web sitelerine/mobil uygulamalarına yaptığınız önceki
ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, web
sitesinin sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü
taraf çerezi yerleştirilebilir. Bafrahaberler ayrıca Google, Inc.
tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google Analytics
kullanmaktadır. Google Analytics, çerezleri kullanıcıların web sitesini,
mobil uygulamayı ve/veya mobil sitesini nasıl kullandıklarını
istatistiki bilgiler/raporlar ile analiz etmek amacıyla kullanır. Google
Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri
dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz:
http://www.google.com/intl/tr/policies/privacy/#infocollect

Mobil uygulamada çerez yerine ilgili uygulamanın SDK’sı (Software
Development Kit) kullanılmaktadır.

Aşağıdaki yöntemleri kullanarak çerezlere izin verme ve reddetme
imkanını kullanabilirsiniz:

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.